Edició 2023

En el 25è aniversari dels últims grans incendis de la Catalunya Central, ens ha semblat pertinent dedicar el festival a la naturalesa i a la dansa, entenent que aquesta última és l’expressió amb què els humans canalitzem artísticament el principi natural del moviment. És per això que enguany, en diversos entorns barrocs i més que mai també en entorns naturals, programem no sols algunes de les millors formacions musicals del país, sinó també diverses propostes de dansa barroca, clàssica, contemporània i flamenca i —per primer cop— ens llancem a fer 2 encàrrecs musicals i 2 encàrrecs plàstics.
Del 12 de maig a l’11 de juny, al llarg de 17 concerts, 2 instal·lacions, 2 passejades, 1 taula rodona i 1 conferència, anirem —inversament al cicle de la natura— del foc, a la fusta, al brot i a la llavor. Amb 12 produccions pròpies, subtilitzarem progressivament la dansa, des d’una dimensió humana el primer cap de setmana, a un vol de falcons i al videoart en el darrer. Tindrem a Bach com a inici i cloenda, amb les grandioses quatre Suites orquestrals dialogant amb el minimalisme. Recitarem els textos del Rector de Vallfogona —poeta del barroc per excel·lència, mort fa 400 anys— teixint un fil d’Ariadna entre cada cap de setmana i programant un espectacle a la seva església. I fins i tot posarem en dansa una orquestra, l’Orquestra del Miracle, que brotarà a les mans de Juan de la Rubia. I tot, com sempre, amb descobriment patrimonial i gastronòmic a cada concert. Veniu amb nosaltres a endinsar-vos en un bosc de sensacions, eternament en dansa?

Inauguració instal·lació: Respira l'arbre

Frances Bartlett i Marina Berdalet

Tast: Forn-Pastisseria Camps i Cafès Gener

Immortal Bach. Suites 1 i 3

Bach Collegium Barcelona

Tast: Eixarcolant, Casa Cavallera, Restaurant Mare de la Font i Celler Collbaix - El Molí

Un passeig pel Parc de les Olors

Francesc Miramunt

Tast: Parc de les Olors de Claret i Flequers de Cardona

Dissabte, 13 de maig - 18:00

Parc de les Olors de Claret

Barroc i flamenc

Rafael Bonavita i Leonor Leal

Tast: Casa Magí i Cerveses La Pirata

L'art de preludiar

Brezza Ensemble i Sergi Fäustino

Tast: Celler Grau i Grau, Sastret's, dPagès, Aubagueta

La cantata dels pagesos

Bachcelona Consort, solistes Salvat Beca Bach, A. Romaní i M. Desclot

Tast: Celler Abadal i Restaurant Cal Carter

Ave Eva

Ilerda Antiqua i Maria Altadill

Tast: La Fornera de Biosca i Celler Comalats

Plebeyos bailes

Èlia Casanova i La Tendresa

Tast: Cerveseria La Pirata i formatges Muntanyola (Fundació Ampans)

Miralls en Bach

Marc Alomar & Pep i Sira Aymerich

Tast: Cellers de la DO Pla de Bages i Forn Jorba

Florete flores

Vents d'Helvètia

Tast: Restaurant de Castelladral, Vins Piteus i Oli Migjorn

Les músiques del Rector

Tañer i Josep Pedrals

Tast: Hostal del Rector i Somsomnis

Bachbershop

Metropolitan Union i Manolo Germán

Tast: Restaurant Casal de Castelltallat, Porc de Palou i Els Tractets

Presentació de l'Orquestra del Miracle

J. Vives, J. de la Rubia, J. Barcons, M. Ricart i M. Conde

Tast: Restaurant El Miracle, Cafès Gener i Flequers de Cardona

Miracles per Europa

Orquestra del Miracle, J. de la Rubia, M. Mathéu i M. Ricart

Tast: Galetes El Rosal i Celler Un Pam de Terra

Dindirindín! Una Follia Musical

Notte e Giorno

Tast: Casa Dalmases i Casal de Cervera

Les caractères de la danse

Acadèmia 1750 i Conservatori de dansa de l'Institut del Teatre

Tast: El Rosal i Selecte Wine Store

The so-called laws of nature

Neu Records - David Lang

Tast: Gerio

La cambra de les meravelles

The Ministers of Pastime i OMEN

Tast: Formatgeria Valette i Biolord

Passejant per la roca

Marcel Camps

Tast: Cafès Gener i Flequers de Cardona

A vol d'ocell

Inés Moreno-Uncilla

Tast: Restaurant El Monegal i Vins Roc Falcon

Danser, ballare...

Vivalma Ensemble

Tast: Ambrossetti i Celler Castell d’Encús

Natural Bach. Suites 2 i 4

Vespres d'Arnadí i Frames Percussion

Tast: Eixarcolant, Forn Isabel, Torrons Vicens i Fruits secs Rius