Festival

L'origen: del foc a les espurnes

foto%20focEl juliol de 1998, un gran incendi forestal va devastar prop de 30.000 hectàrees de bosc i conreu al Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra. Vint anys després d’aquell desastre, el 2018, van brotar-hi unes espurnes amb dimensió barroca. Amb seu al Santuari del Miracle (on es preserva el retaule més exuberant de Catalunya), donant suport al talent jove i promocionant integralment l’entorn rural, Espurnes Barroques vol posar al mapa cultural del país un llegat patrimonial ple de sorpreses.

El projecte: música, patrimoni i gastronomia

Espurnes Barroques ofereix experiències musicals d’alta qualitat en enclavaments barrocs i paisatges singulars de, sobretot, petits municipis de la Catalunya Central. Les actuacions, sovint de producció pròpia, sempre van acompanyades d’un tast gastronòmic vinculat a la proposta artística.
Durant quatre caps de setmana de maig i juny, entre verd i daurat, Espurnes Barroques programa una marató cultural per endinsar-se —amb un cost molt assequible— a un veritable festival barroc, creant un privilegi únic a l’abast de tothom.

espurnes

La cultura: formadora i transformadora

Paral·lelament als concerts, el festival desenvolupa un nodrit programa d’activitats socials i educatives que es duen a terme aprofitant la presència dels intèrprets al territori.

torna