Dijous, 07 de juny 2018

El Festival Espurnes Barroques arriba al Bages

En el seu tercer cap de setmana, el Festival Espurnes Barroques arriba al Bages, i concretament als municipis de Sant Mateu de Bages i Súria.

El dissabte dia 9 de juny, a les 7 del vespre, l’església de Sant Miquel de Castelltallat (Sant Mateu de Bages) acollirà el concert del grup Dichos Diabolos. Aquesta jove formació vocal i instrumental, guanyadora del Concurs Internacional de Broquets històrics de Toulouse en la seva segona edició (2016), oferirà el concert titulat Noche de los siglos. Amb aquest títol, els intèrprets reten homenatge a la figura de Joan Cererols (1618-1680), de qui enguany es commemora el 400 aniversari del naixement. Al voltant de les seves composicions, s’interpretaran també partitures de compositors coetanis d’aquell qui és considerat com el fundador de l’escola montserratina.

A la sortida del concert (que inclou alguna que altra sorpresa), i prèvia explicació de l’església i de la gastronomia de l’època a càrrec de Roser Parcerisas, s’oferirà un sopar barroc a peu dret, amb una amanida de l’hort, un verat escabetxat, xai rostit, postres de xocolata i cafè. Tot plegat pel preu de 22€. Com que l’aforament és limitat, es recomana treure les entrades per internet amb la major antelació possible.

El diumenge dia 10, a les 2/4 de 12 del migdia, el Santuari de Coaner (també a Sant Mateu de Bages) serà l’indret on se celebrarà el concert de Quebrado Barroco. El grup és format per dos joves músics que cursen un màster de música antiga a l’ESMUC, amb qui el festival ha establert una línia de col·laboració. La sonoritat del traverso i del clavecí s’uniran per presentar una mostra dels gustos compositius del barroc francès, italià i alemany. A la sortida, un tast de vi i un escabetx de pollastre ecològic (a càrrec de Territori de Masies) propiciarà la trobada de públic i intèrprets.

El mateix diumenge dia 10, a 2/4 de 6 de la tarda les activitats es traslladen a Súria, on els assistents podran gaudir d’una visita gratuïta al Poble Vell, mentre els més petits s’entretenen amb un taller infantil de descobriment de l’òpera, titulat Petita òpera per a petites orelles. A les 7 del vespre, la companyia Teatre de les Comèdies, amb la soprano Laia Frigolé i el baríton Xavier Mendoza, presentarà la seva producció de petit format de l’òpera La serva padrona de G. B. Pergolesi, que tindrà com a escenografia el marc emblemàtic de la Plaça Major del Poble Vell. Una òpera bufa de tan sols una hora de durada que de ben segur deixarà amb ganes de més els assistents a la representació.

torna