Les persones: de pagès i del món

Espurnes Barroques és una associació sense ànim de lucre integrada per persones de diversos municipis del Territori Barroc. A través d’una programació musical de qualitat i de propostes complementàries al voltant del Barroc, s’ha creat un festival que vol esdevenir una cita ineludible en el panorama musical de Catalunya.

L’equip del festival, intergeneracional i amb paritat de gènere, està format per:

  • Director artístic: Josep Barcons Palau
  • Gestió econòmica: Pere Fons Vilardell
  • Comunicació: Mònica Sala Esquius
  • Administració: Aurora Flores Palencia
qui-som-1
bosc-cremat

La història: del foc a les espurnes

El juliol de 1998, un gran incendi forestal devastava prop de 30.000 hectàrees de bosc i de conreu al Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra. Vint anys després d’aquell desastre, el 2018, van brotar-hi unes espurnes amb dimensió barroca

Espurnes Barroques es presenta com un festival de Música i Experiències al Territori Barroc. Al llarg de quatre caps de setmana de primavera, a cavall dels mesos de maig i juny, diversos enclavaments barrocs de primera índole acullen concerts de música barroca, que es complementen amb visites, gastronomia, tallers i altres activitats.

El projecte: miracles que espurnegen

Espurnes Barroques vol contribuir a posar al mapa el Territori Barroc: un triangle de petits municipis compresos entre el Santuari del Miracle, Cervera i Manresa que han preservat un important llegat barroc. A través de propostes culturals d’alta qualitat, i amb una vocació social i educativa de base, es vol promocionar integralment l’entorn rural, propiciant experiències úniques a l’abast de tothom.

Indrets solitaris, retaules esplèndids, vins selectes, gastronomia històrica, tallers de dansa…, tot en una dimensió de petit format que permet el contacte directe amb els músics i els espais. I en un entorn i un paisatge que, a la primavera, brilla com mai. Una experiència feta miracle!

T’ho perdràs? Vine al Territori Barroc i deixa’t encendre per… Espurnes Barroques!