Festival de música barroca, amb gastronomia barroca i en patrimoni barroc

El festival, nascut el 2018, ofereix propostes musicals d’alta qualitat, acompanyades de tastos gastronòmics i, sobretot, a petits municipis de la Catalunya Central, posant en valor el seu llegat barroc i el seu paisatge singular. A través de la cultura, doncs, Espurnes Barroques pretén promocionar integralment l’entorn rural, propiciant experiències de cost assequible que tenen també una mirada social i educativa, creant un privilegi únic a l’abast de tothom.

Es tracta d'un festival desestacionalitzat, tenint lloc durant quatre caps de setmana de primavera, a cavall dels mesos de maig i juny.

La història: del foc a les espurnes
El juliol de 1998, un gran incendi forestal va devastar prop de 30.000 hectàrees de bosc i conreu al Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra. Vint anys després d’aquell desastre, el 2018, van brotar-hi unes espurnes amb dimensió barroca.

La cultura formadora i transformadora

El festival Espurnes Barroques no sols té visibilitat de portes enfora, a nivell públic, sinó que el programa d’activitats contempla un nodrit programa social i educatiu, que es du a terme aprofitant la presència dels intèrprets al territori.