El gust de recrear un retaule

Àngels Rius i Marc Suárez

Saturday, 05 june - 18:30
Esparreguera
Sala d'actes de Can Pasqual

L’any 1936, la fúria d’alguns escamots va causar danys irreparables en moltes esglésies del país. Reviurem els fets ocorreguts a Esparreguera amb la crema dels seus retaules de la mà d’Àngels Rius, historiadora de l’art i bibliotecària de l’Abadia de Montserrat. Per reconciliar-nos amb aquesta història amarga, l’escultor Marc Suárez (guanyador del Premi Cake Masters al millor pastisser del 2019) ens explicarà el seu procés de recreació lliure i a escala del retaule major, feta amb l’amargor endolcida de la xocolata. Acabada la presentació, i després d’haver mullat els llavis amb un Rooibos masala (una infusió que crema no pas fusta sinó greixos), es farà el trasllat del retaule cap a l’església. Allà presidirà el concert del Cor Cererols fins al moment que procedim a la seva destrucció (i deglució) comunitària.

Tast

November Tea

go back