Grand Tour i sopar

Lux Fundació i Maria Altadill

Saturday, 08 june - 18:30
Sant Mateu de Bages
Sant Miquel de Castelltallat

Santi Mirón i Maria Altadill ens proposen un viatge sonor que recrea aquells Grands Tours que la noblesa dels segles XVIII i XIX feien per Europa com a experiència de plaer i descobriment. Abans d’aquest viatge, la historiadora Roser Parcerisas ens il·lustrarà sobre com es viatjava a l’època del Barroc i els camins que menaven a Castelltallat.

Acabarem la vetllada amb un sopar a peu dret amb vistes sobre Montserrat, ideat per Jaume Biarnés (xef expert en cuina històrica i col·laborador de la Fundació Alícia), elaborat pel Restaurant Casal de Castelltallat. La seva proposta ens farà viatjar per Europa, però no hi faltarà el xai del Roberto Montesano, que és una de les fites del Festival, ni els vins ecològics de Collbaix.

Aquest serà el menú:

Pizza Marinara (Nàpols, Itàlia, 1735)
Erde Apfel (Magúncia, Alemanya, 1581)
Crème de pistaches (Dijon, França, 1651)
Xai rostit (Barcelona, Catalunya, 1520)
Triffle (Londres, Anglaterra, 1596)

Vi Sagal i Cupatge de Collbaix-Celler El Molí
Infusió November Rain de Cafès Gener

Programa

Claudio Monteverdi, Toccata de l’Orfeo con il suo Prologo: La Musica
Francesca Caccini, Maria Dolce Maria
Francesco Maria Bassani, Toccata del Signor Oratio Bassani
Claudio Monteverdi, Quel Sguardo Sdegnosetto
Anònim, J’avois Cru qu’en Vous Aymant
Le Sieur de Sainte-Colombe, Chaconne
Henry du Bailly, Yo Soy la Locura
Francisco Correa de Arauxo, Tres Glosas
Anònim, Marizápalos
Johannes Hieronymus Kapsberger, Toccata Arpeggiata i Figlio Dormi
Heinrich Schütz, O Jesu Nomen Dulce
Tobias Hume, Pavin i Alas Poor Men

Fitxa artística

Santi Mirón, viola da gamba
Maria Altadill, soprano

Tast

Sopar de Jaume Biarnés i Casal de Castelltallat. Vins Celler Collbaix-El Molí i infusió de November Tea

go back