Tuesday, 22 may 2018

La primera edició del Festival Espurnes Barroques s’inicia aquest dissabte 26 de maig

La primera edició del Festival Espurnes Barroques s’inicia aquest dissabte 26 de maig a la Catalunya Central, amb l’objectiu de convertir-se en un referent musical de primer ordre a Catalunya.

El Santuari del Miracle, al municipi de Riner (Solsonès), acollirà aquest dissabte 26 de maig l’inici de la primera edició del Festival Espurnes Barroques, que neix amb l’objectiu de convertir-se en un referent musical de primer ordre a Catalunya. El programa del Festival s’estendrà fins al 17 de juny amb concerts, tallers, conferències, visites i activitats gastronòmiques a nou municipis de les comarques del Solsonès, la Segarra, l’Anoia i el Bages.

Els concerts seran protagonitzats per primeres figures de la música barroca, com el grup de música antiga Euskal Barrokensemble, l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, la mezzosoprano Marta Infante o el Cor de Cambra Francesc Valls, entre d’altres solistes i formacions musicals. El Festival també obre la porta a la participació de músics joves en col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Una de les singularitats del Festival Espurnes Barroques és que totes les seves propostes musicals tindran lloc en destacats enclavaments barrocs del territori (esglésies, places, claustres, etcètera) per tal de posar en valor aquest patrimoni i poder gaudir de la música barroca interpretada amb criteris històrics i en l’entorn més adient.

El programa també inclourà activitats complementàries per tal de contextualitzar l’experiència musical, com xerrades, tallers i propostes gastronòmiques d’època amb productes ecològics i de proximitat. En aquest darrer àmbit, el Festival compta amb la col·laboració de xefs de renom vinculats al territori, com Jaume Biarnés (Fundació Alícia-Món Sant Benet), Manel Casanovas (Restaurant del Miracle) i Roger Vilaginés (Restaurant La Mare de la Font), a més de cellers de les DO Pla de Bages i Costers del Segre.

Aquesta primera edició coincideix amb el vintè aniversari dels incendis forestals que l’any 1998 van devastar milers d’hectàrees a la Catalunya Central. En aquest sentit, el Festival Espurnes Barroques vol contribuir a la dinamització d’aquest territori i donar a conèixer el seu importantíssim patrimoni barroc, afegint-se a altres iniciatives com la ruta del Solsonès Barroc, impulsada per l’Ajuntament de Riner.

Els concerts de la primera edició del Festival Espurnes Barroques tindran lloc en els següents municipis:

Solsonès: Riner, Pinós i La Molsosa.
Anoia: Calonge de Segarra i Pujalt.
Segarra: Sant Ramon i Estaràs.
Bages: Sant Mateu de Bages i Súria.
En total, el programa inclou tretze concerts (un d’ells serà una producció operística de petit format), set refrigeris barrocs, sis àpats històrics, tres tallers, dues conferències-diàleg i visites als diferents espais barrocs.

Els concerts i les activitats previstes es concentraran en quatre caps de setmana (26 i 27 de maig, 2 i 3 de juny, 9 i 10 de juny, i 16 i 17 de juny). Per veure la proposta artística detallada, podeu consultar el dossier de premsa o la web del festival, on apareixen més detalls de la proposta artística: www.espurnesbarroques.cat.

El festival està concebut per gaudir del cap de setmana complet, tot i que també hi ha l’opció d’assistir a esdeveniments de manera individual. L’aforament reduït dels espais permetrà un contacte proper amb els músics, tant durant el concert, com en acabar. Per això s’aconsella la compra anticipada o la reserva prèvia de localitats a causa de la limitació dels aforaments disponibles.

Aquesta primera edició del Festival Espurnes Barroques és organitzada pels Ajuntaments del Territori Barroc, amb la implicació del Consorci de l’Alta Anoia, i té la col·laboració dels Bisbats de Solsona i de Vic, el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de les Diputacions de Lleida i Barcelona.

go back