Thursday, 11 march 2021

Espurnes Barroques farà una 3a. edició reduïda a la tardor

Es cancel·len els concerts i activitats previstos del 16 de maig al 7 de juny, que es traslladaran a la primavera del 2021

Les circumstàncies actuals, amb un virus que afecta el nostre sistema respiratori i que tanmateix està donant un respir al planeta, ens condueixen a cancel·lar la tercera edició del Festival Espurnes Barroques, que s’havia de celebrar del 16 de maig al 7 de juny i que creixia en nombre de concerts, de tastos gastronòmics i de municipis on s’havia de dur a terme.

Són diversos els motius que ens han portat a prendre aquesta decisió dolorosa però responsable.

En primer lloc, el 16 de maig —quan hauria d’iniciar-se el Festival— farà just 2 mesos de l’inici del confinament. Si l’evolució de la pandèmia i de les mesures socials aplicades a casa nostra discorren per camins anàlegs als que s’han vist a la Xina, tot fa preveure que farà poc que haurem començat a tenir moviment més o menys normalitzat, però probablement encara serà recomanable evitar aglomeracions i actes massius. A més, quan se surti d’aquestes setmanes de confinament, desconeixem el patró de comportament que tindrem, però molt probablement preferirem sortir a plena natura que no pas tancar-nos en un recinte a fer una activitat que requereix concentració. Com que el Festival Espurnes Barroques promou experiències de proximitat i caliu, afavorint el contacte entre públic i els artistes, en diàleg amb el patrimoni i la gastronomia, aquesta no ens sembla la millor proposta per fer en sortir d’una etapa de confinament.
A més, cal tenir en compte que el Territori Barroc té un considerable percentatge de població de risc i considerem que el més adient és no dur-hi a terme accions que puguin afavorir possibles futurs contagis.

Malgrat veure’ns obligats a prendre aquesta decisió, prenem dues mesures que garanteixen tant les actuacions que havíem programat, com la celebració de concerts aquest 2020:

D’una banda, ens guardem la feina feta enguany per presentar-la, amb els canvis pertinents, en dates similars del 2021. Així matenim el compromís adquirit amb tots els intèrprets, municipis, col·laboradors i promotors locals.
De l’altra, si les circumstàncies ho permeten, els caps de setmana del 19-20 i 26-27 de setembre d’aquest 2020 farem unes “Espurnes de tardor”. Seran menys ambicioses que les que prevéiem fer a la primavera, però igual d’intenses i emotives. Aquesta vindrà a ser, en format més reduït, la tercera edició d’Espurnes Barroques. L’objectiu serà el de sempre: afavorir el descobriment de les joies del Territori Barroc, programant-hi música i gastronomia barroques, promocionant els productors locals.
Creiem que tant la cultura com la creació d’espais de contacte entre persones ens seran més necessaris que mai un cop superada la pandèmia. Llavors i sempre, el Territori Barroc (aquest triangle de petits municipis que hi ha entre el Santuari del Miracle, Cervera i Manresa, i que han preservat un important llegat barroc), us continuarà esperant amb els seus tresors i amb les experiències musicals i gastronòmiques que hi programarem.

go back