bosc-cremat

Del foc a les espurnes

El juliol de 1998, un gran incendi forestal devastava prop de 30.000 ha. de bosc i de conreu al Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra. Vint anys després d’aquell desastre, aquesta terra ha vist aparèixer unes espurnes que han pres dimensió barroca.

Espurnes Barroques es presenta com un festival de Música i Experiències al Territori Barroc. Al llarg de 4 caps de setmana, a cavall dels mesos de maig i juny, diversos enclavaments barrocs de primera índole acolliran concerts de música barroca. I aquestes experiències sonores es lligaran amb visites, gastronomia, tallers i tota altra mena d’activitats dissenyades específicament per a l’ocasió.

El miracle del Miracle

El festival pretén proporcionar experiències meravelloses (miraculoses) a aquells que s’hi acostin. I fer-ho en una dimensió de petit format, per propiciar el contacte directe amb els músics i els espais.

Indrets únics, retaules esplèndids, vins selectes, gastronomia històrica, tallers de dansa, túnels secrets… Tot això i molt més en un entorn que té com a epicentre el Santuari del Miracle: un lloc de benestar, al voltant del qual s’ha configurat un territori que ha preservat un important patrimoni barroc.

4t cap setmana - Maria Altadill

L’edició de 2019

En aquesta segona edició, les Espurnes s’escampen a extrem i extrem del Territori Barroc. Comencem a Cervera (capital de la Cultura Catalana) i acabem a Manresa (que va ser-ho l’any passat). Enmig, del 18 de maig al 9 de juny, ens esperen quatre caps de setmana amb 17 actuacions musicals, 10 degustacions, 4 tastos (de vi, cervesa, cafè i xocolata), 4 àpats, 2 conferències i 2 tallers.

I tot fet “amb veu de dona”, amb quatre sopranos que cada cap de setmana ens obriran les portes del Barroc.

T’ho perdràs? Vine al Territori Barroc i deixa’t encendre per… Espurnes Barroques!