bosc-cremat

Del foc a les espurnes

El juliol de 1998, un gran incendi forestal devastava prop de 30.000 ha. de bosc i de conreu al Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra. Vint anys després d’aquell desastre, aquesta terra ha vist aparèixer unes espurnes que han pres dimensió barroca.

Espurnes Barroques es presenta com un festival de Música i Experiències al Territori Barroc. Al llarg de 4 caps de setmana, a cavall dels mesos de maig i juny, diversos enclavaments barrocs de primera índole acolliran concerts de música barroca. I aquestes experiències sonores es lligaran amb visites, gastronomia, tallers i tota altra mena d’activitats dissenyades específicament per a l’ocasió.

El miracle del Miracle

El festival pretén proporcionar experiències meravelloses (miraculoses) a aquells que s’hi acostin. I fer-ho en una dimensió de petit format, per propiciar el contacte directe amb els músics i els espais.

Indrets únics, retaules esplèndids, vins selectes, gastronomia històrica, tallers de dansa, túnels secrets… Tot això i molt més en un entorn que té com a epicentre el Santuari del Miracle: un lloc de benestar, al voltant del qual s’ha configurat un territori que ha preservat un important patrimoni barroc.

L’edició de 2018

En 8 dissabtes i diumenges consecutius (del 26 de maig al 17 de juny), Espurnes Barroques programa 13 concerts (un d’ells una producció operística de petit format), 7 refrigeris barrocs, 6 àpats històrics, 3 tallers, 2 conferències-diàleg i visites a tots els espais.

T’ho perdràs? Vine al Territori Barroc i deixa’t encendre per… Espurnes Barroques!